Mud Masters 2014

Door Dennis, 11-03-2014 10:11 PM

Hardlopen en kruipen door de modder - de nieuwe rage!

Afgelopen zondag was het zover, de Mud Masters 2014 edition. Voor iedereen die dit nog niet kent, het is een Obstacle Run, rennen met hindernissen. De hindernissen variëren o.a. van kruipen door de modder, klimmen over grote muren en hangend aan monkey bars proberen de overkant van het water te bereiken.

Als deelnemer kan je vooraf kiezen of je mee wilt doen met de 6, 12 of de 18km run.

Waarom een Obstacle Run? 

Ik had in het verleden soms moeite met de motivatie te vinden voor het sporten. Hardlopen vond ik eigenlijk een beetje saai. En toen zag ik een keer een filmpje van Tough Mudder, ik was meteen verkocht. Dat wilde ik gaan doen, hier wilde ik voor gaan oefenen. De combinatie van hardlopen, klimmen, kruipen, springen, zwemmen enz... het is gewoon de ultieme combinatie van je lichaam op de proef stellen. Het is gewoon stoer om mee te doen.

Voor mijzelf ben ik ook tot de conclusie gekomen dat het goed is om ergens naar toe te werken. Niet doelloos naar de sportschool gaan, maar een stip aan de horizon waarvoor je gaat trainen. Dit trok mij over de streep!

De eerste Obstacle Run waar ik aan meedeed was de Urbanathlon in Amsterdam, een afstand van 10,5km. Vanuit vrijwel geen conditie begon ik hiervoor te trainen. Ik begon met kleine afstanden, vaak 4 a 5km. Vaak moest ik tussendoor stoppen om mijn ademhaling weer rustig te krijgen. Na een aantal weken begon het steeds makkelijker te gaan. Het was enorm leuk om te zien hoe snel je je lichaam kan trainen. Na een paar maanden kon ik een afstand van 7km achter elkaar rennen zonder te stoppen. Terwijl ik de afstand elke keer iets vergrootte, hield ik mijzelf tot doel om altijd minimaal 10km per uur te rennen. Met Runkeeper op mijn iPhone leerde ik om mijn doelen steeds weer te vergroten. Een nieuwe hobby was geboren!

En nu wat modder erbij: De Mud Masters

Toen mijn spieren nog aan het trillen waren van de inspanning van de Urbanathlon, schreef ik mijzelf al in voor de Mud Masters, dit keer een 18km run. De kick was zo groot dat ik meteen al zin kreeg in de volgende race. 

De hele winter bleef ik rennen, weer of geen weer. Qua afstanden rende ik de afgelopen drie maanden al vaak tussen de 9 en 13km. Mijn gemiddelde snelheid was ook omhoog gegaan. Op een lange run zat ik bijna op 11km per uur, op kortere runs (+- 6km) haalde ik ruim 12km per uur. Mijn kleding heb ik ook goed moeten aanpassen, want het was soms behoorlijk koud en nat buiten.

En toen was het zover, 9 maart. Ik zat in de groep die om 10:50 mocht starten. Het was toevallig ook de warmste 9 maart ooit, de temperatuur liep al snel op naar de 18 graden. Gelukkig maar, want we moesten enkele keren door het water heen. Dat was ook wel nodig om alle modder af te spoelen :)

Uiteindelijk haalde ik de finish na 2 uur en 15 minuten. Een mooie eindtijd al zeg ik het zelf, sommige obstakels zorgde voor flink wat vertraging en de afstand was best pittig. Voelde het goed? HELL YEAH! Met een grote glimlach ging ik over de finish heen.

Wil je meer weten over de Mud Masters? Neem eens een kijkje op hun site: Mud Masters. Op 27/28 september is de volgende editie in Biddinghuizen.

Zelf doe ik ook mee aan de Breakout Run op 17 mei in Maashorst Schaijk, een Obstacle Run met als thema: Ontsnappen uit de gevangenis.

En in juni is er weer de Urbanathlon. Vanuit Legendary Sports hebben we alvast 20 kaartjes geregeld voor een 6km run op 15 juni 2014. Een mooie afstand voor iedereen die een keer wil proeven wat een Obstacle Run is. Wil je meedoen? Laat het dan zo snel mogelijk weten. Wij zorgen in ieder geval voor een mooi Legendary t-shirts en mooie foto's. Dit is je kans om officieel stoer te worden!

Vanuit Legendary Sports gaan we binnenkort trainingen verzorgen zodat jij jezelf goed kan voorbereiden. Hierover volgt binnenkort meer info!

Hieronder nog een paar actiefoto's van de Mud Masters, een waanzinnige ervaring!


Overig nieuws

Schrijf je in voor onze trainingen

Bootcampen voor het Rode Kruis

6de editie van de Legendary Heroes 10k Run

Run2Day Bootcamp - gratis try-out

Ruil je schoenen in voor het goede doel - en ontvang korting

Aanbieding - 10 Lessen Bootcamp voor maar 30 euro

Vanaf 2016 ook Bootcamp training in het Oosterpark

Geef een sportief cadeau deze kerst

Interview met een Powerfoodie

Interview met een Dutch Mud Men

De ervaring van Malou en Amber - Legends werden Vikingen

Wat onze klanten zeggen over Legendary Sports

Excuses do not burn calories

Tracteer jezelf op een sportief cadeau met korting

Voorkom een winterdip door te blijven sporten

Heb jij de inschrijving voor de dam tot damloop gemist

Bootcamp in het Flevopark

5de editie van de Legendary Heroes 10k Run

Legendary Buddy weken - trainen met een flinke korting

Bootcamp try out - geef jezelf op voor een gratis proefles

Nu ook Bootcamp training in het Flevopark - gratis proefles

Nieuwe Bootcamp trainer - Yasmiin Omar

Trainen voor de Dam tot Damloop of de halve marathon

Circuit Training bij de Sloterplas

4de editie van de Legendary Heroes 10k Run

Legendary Heroes 10k Run

Zaterdag en Zondag Bootcamp in het Amsterdamse Bos

Running and Core Training

Bevrijdingsloop op 4 mei

Hardlopen - lekker fit de zomer in

Gratis proefles

Goede voornemens Bootcamp actie

Sport en doorzettingsvermogen - een lastige combinatie

Blauwe bessen versnellen herstel spieren

Speciale Bootcamp aanbieding voor de koude maanden

Reserveer nu online

Legendary Heroes 10k Run

Afvallen door meer te bewegen is een leugen

Burpees - De oefening we all love to hate

Legends worden Vikingen bij de Strong Viking Obstacle Run

Legendary Dirt Maniacs

Mythes over trainen en vet

Vochtverlies tijdens sport

Inschrijving gestart voor de Legendary Urbanathlon

Legendary Healthy Kids

Gratis sportlessen en advies - Open dag in Amsterdam

Urbanathlon - schrijf je nu in