Gratis sportlessen en advies - Open dag in Amsterdam

Door Dennis, 16-03-2014 10:45 AM

Kom langs bij TheGymBasement op 22 maart voor gratis lessen in Bootcamp, CrossFit, Zumba of Kickboksen. Verder krijg je een gratis gezondheidsscan en dieetadvies.

Op zaterdag 22 maart verzorgt Legendary Sports de open dag van TheGymBasement. Diverse trainers geven gratis proeflessen weg. Ben je nog niet bekend met al deze sporten, dan volgt hier een korte introductie.

Bootcamp

Bootcamp is een les waarbij zowel conditie en kracht verbeterd wordt. De trainingen zijn voor zowel mannen als voor vrouwen. Veel mensen denken bij het woord ‘bootcamp’ aan de drillende manier bij het Amerikaanse leger. In de fitnesswereld gaat bootcamp er heel anders aan toe. Het is GEEN afbeulen maar AANMOEDIGEN!

Bij ons is Bootcamp voor iedereen leeftijd haalbaar, je kunt de oefeningen dan ook zo zwaar maken als je zelf wilt.

Bootcamp

CrossFit

CrossFit is een combinatie van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één trainingsvorm. Met een hoge intensiteit worden bewegingen op een gevarieerde manier uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om je niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel maar juist continu te werken aan diverse spiergroepen en manieren van trainen. 

Gedurende de training kan er gebruik gemaakt worden van halterstangen, kettlebells, medicijnballen, tractorbanden, zandzakken, touwen en pull up bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen (functionele bewegingen) zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.

CrossFit

Zumba

Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert. Hierdoor ontstaat een dynamisch, leuk en effectief fitness systeem. 

Zumba volgt de aerobic and interval training methode, Zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Je kunt tot 1000 calorieën per les verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen.

Gedurende de hele Zumba-les krijg je een goede controle over je kern/torso - oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je een ere en strakkere buik en rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale ‘workout’. Je zult merken dat je been- en bil- spieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. De bewegingen die je met je armen moet doen, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging.

Zumba

Kickboksen

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. Stoten uit de bokssport worden gecombineerd met kicks uit sporten als karate en taekwondo. Tijdens de lessen wordt voornamelijk gewerkt aan conditie en stoot- en traptechnieken.

Lees je dit en denk je nu meteen: Ah, dat is vast alleen voor mannen? Integendeel, vrouwen staan wereldwijd inmiddels in de rij voor een kickboksles omdat de training een efficiënte en praktische manier is om jezelf te leren verdedigen en tegelijkertijd fit en strak van geest te worden. Het is bovendien eens wat anders dan een standaard workout of het rondje cardio in de sportschool.

Door de combinatie van full contact gevechtsvormen en bokstechnieken, wordt tijdens een intensieve training geweldig veel vet verbrand. Bovendien train je je hart- en bloedvaten. Daarnaast verstevigt kickboksen het lichaam van top tot teen, stimuleert het de geest en helpt het om een sterke en positieve, mentale houding te ontwikkelen. Een belangrijk aspect is het zelfvertrouwen dat vrouwen van kickboksen krijgen.

Gezondheidsscan en dieetadvies

Hoe gezond ben jij? En hoe gezond is je dagelijkse maaltijd? Welke producten zou je beter kunnen laten staan in de supermarkt? Op onze open dag staan onze specialisten voor je klaar om al deze vragen te beantwoorden.

Gezond eten

Aanmelden

Volg ons op Facebook  en laat ons weten dat je van plan bent om te komen. Ook zouden we het erg leuk vinden als je dit bericht wilt delen met vrienden en familie. 

Legendary Sports

Het is onze missie om jouw gezondheid te bevorderen. Voor diverse sporten leveren wij Personal Trainers en lessen in groepsverband: Kickboksen, Crossfit, High Intensity Training, Bootcamp Training en Hardloop Training.

Legendary Sports is niet alleen gericht op sport, maar ook op het verbeteren van de gedragspatronen waarbij er gestreefd wordt naar een gezonde en actieve levensstijl. Om dit te bereiken vind u bij Legendary Sports naast de gediplomeerde trainers ook fysiotherapeuten en diëtistes. Samen zorgen zij ervoor dat de cliënten en sporters hun doelen op een veilige maar vlotte manier bereiken.


Overig nieuws

Schrijf je in voor onze trainingen

Bootcampen voor het Rode Kruis

6de editie van de Legendary Heroes 10k Run

Run2Day Bootcamp - gratis try-out

Ruil je schoenen in voor het goede doel - en ontvang korting

Aanbieding - 10 Lessen Bootcamp voor maar 30 euro

Vanaf 2016 ook Bootcamp training in het Oosterpark

Geef een sportief cadeau deze kerst

Interview met een Powerfoodie

Interview met een Dutch Mud Men

De ervaring van Malou en Amber - Legends werden Vikingen

Wat onze klanten zeggen over Legendary Sports

Excuses do not burn calories

Tracteer jezelf op een sportief cadeau met korting

Voorkom een winterdip door te blijven sporten

Heb jij de inschrijving voor de dam tot damloop gemist

Bootcamp in het Flevopark

5de editie van de Legendary Heroes 10k Run

Legendary Buddy weken - trainen met een flinke korting

Bootcamp try out - geef jezelf op voor een gratis proefles

Nu ook Bootcamp training in het Flevopark - gratis proefles

Nieuwe Bootcamp trainer - Yasmiin Omar

Trainen voor de Dam tot Damloop of de halve marathon

Circuit Training bij de Sloterplas

4de editie van de Legendary Heroes 10k Run

Legendary Heroes 10k Run

Zaterdag en Zondag Bootcamp in het Amsterdamse Bos

Running and Core Training

Bevrijdingsloop op 4 mei

Hardlopen - lekker fit de zomer in

Gratis proefles

Goede voornemens Bootcamp actie

Sport en doorzettingsvermogen - een lastige combinatie

Blauwe bessen versnellen herstel spieren

Speciale Bootcamp aanbieding voor de koude maanden

Reserveer nu online

Legendary Heroes 10k Run

Afvallen door meer te bewegen is een leugen

Burpees - De oefening we all love to hate

Legends worden Vikingen bij de Strong Viking Obstacle Run

Legendary Dirt Maniacs

Mythes over trainen en vet

Vochtverlies tijdens sport

Inschrijving gestart voor de Legendary Urbanathlon

Legendary Healthy Kids

Urbanathlon - schrijf je nu in

Mud Masters 2014